Annons

Ska vara kvar i Tingsryd

Okej, Taif spelar i allsvenskan. Det är bra reklam för Tingsryd.
– Men Tingverken spelar i verktygstillverkarnas Champions League, säger Magnus Mattsson vars pappa Erik startade företaget 1969 som en filial till Mörrums Finmekano AB.
Tingsryd • Publicerad 11 januari 2012

Och det är också bra reklam för Tingsryd. I alla fall inom branschen främst bland företag inom medicinteknik som behöver precisionsverktyg för sin tillverkning.

Hos Tingverken ser man positiv på att man nu har en ägare som i två decennier varit en nöjd och trogen kund.

Annons

– Med AMB har vi fått en stark ägare med en tydlig marknadsstrategi som sammanfaller väl med vår egen utveckling mot alltmer komplicerade verktyg till kunder med höga krav, säger Tingverkens vd Mikael Carlsson.

Med en stark ägare kan Tingverken ännu mer bistå sina kunder med design och teknik när produkten ännu finns på idéstadiet. ABM:s strategi att nu arbeta med två självständiga företag passar båda parter.

– Tingverken ska vara kvar i Tingsryd. Och nu har vi möjligheter att anta utmaningar så att vi behåller våra gamla kunder och samtidigt kan knyta till oss nya, säger Magnus Mattsson som tror på utveckling och expansion.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons