Annons

SPF-styrelsen missade upprorsbrevet

De upprörda SPF:arnas brev har aldrig nått fram till SPF-förbundsstyrelse.
– Att vi inte besvarade deras brev var en miss, erkänner ordföranden Karl-Erik Olsson.
Tingsryd • Publicerad 10 februari 2012

Varför brevet från den fem SPF-föreningarna så att säga inte nådde ända fram är oklart. Ordföranden beklagar missar.

– Nu har jag sett brevet och dessutom har jag fått ett referat från Tingsryds SPF när de hade sitt årsmöte. Där uppmanar de ju till ett nytt Dackeuppror. Jag håller på att skriva ett svar säger Karl-Erik Olsson som tidigare har varit Centerns jordbruksminister och senare har han suttit i Europaparlamentet.

Annons

Nu som SPF-ordförande har fått höra om att många medlemmar är starka motståndare till höjningen av årsavgiften. Till förbundet höjdes den efter en votering på förbundsstämman i Ronneby i juni.

– Vi höjde med 20 kronor till 130 kronor, säger Karl-Erik Olsson och förstår inte varför Tingsryds SPF:are talar om 170 kronor.

Årsavgiften till förbundet är hur som helst från år 2013 på 130 kronor. Om föreningarna tar en medlemsavgift på totalt 200 kronor och behåller 30 då går troligen 40 kronor till distriktet.

– Jag kommer att besvara deras brev snarast, lovar Karl-Erik Olsson.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons