Annons

Sverigedemokrat hoppar av

Mats Örnberg från Älmeboda var nummer två på Sverigedemokraternas valsedel i kommunvalet. Han fick 47 personröster och hamnade i fullmäktige. Nu hoppar han av.
Tingsryd • Publicerad 11 oktober 2010
Mats Örnberg ställde upp före valet. Men han hoppar av när han blev vald.
Mats Örnberg ställde upp före valet. Men han hoppar av när han blev vald.Foto: Bernd Blankenburg

Fastän han alltså deltog i valet som registrerad partimedlem och blev vald ställer han alltså inte upp.

Smålandsposten har sökt honom för en kommentar men inte kunnat nå honom hittills.

Annons

Den främsta frågan kanske är hur han kan ställa upp på valbar plats på Sverigedemokraternas valsedel utan att ha för avsikt att fullfölja sitt uppdrag.

Att han inte gör det framgår av ett handskrivet meddelande till Tingsryds kommun: "Kan ej ta detta uppdraget. Ställer min plats till förfogande."

En motivering för avhoppet saknas.

I valet fick Sverigedemokraterna total 412 röster. Det är 254 röster fler än i valet 2006. Valresultatet gjorde SD till fjärde största parti i Tingsryds kommun efter jättarna C, M och S.

Partiet fick två mandat i fullmäktige, platserna nummer 12 och 29. Valsedelns första namn, Håkan Klasson fick 86 personröster.

Valda ersättare för SD i fullmäktige är 1) Fredrik Heinwall och 2) Roger Rydberg.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons