Annons

Taif riskerar stor hyressmäll

Tingsryds AIF riskerar en rejäl hyreshöjning av Dackehallen från och med 2011. I värsta fall kan föreningen se fram emot en höjning med omkring 600 000 kronor till drygt 1,1 miljoner i årshyra.
Tingsryd • Publicerad 11 december 2010
Diskussioner i Dackehallen inför ombyggnaden 2010. På bilden Stefan Johansson kultur o fritid, Sven Härrlin, Taif, Sven Rydén, Korpalycke bygg Torsten Liljegren ordf TAIF, Patrik Henrilsson Taifs styrelse.Foto: Henric Bingström
Torsten Liljegren är ordförande i Tingsryds AIF.Foto: Maria Helttunen
Bygget i Dackehallen blev betydligt dyrare än beräknat.Foto: Per-Erik Sandebäck

Smålandsposten har i flera artiklar berättat om att den pågående ombyggnaden av Dackehallen i Tingsryd har blivit rejält mycket dyrare än vad som först var beräknat. Den ursprungliga, beräknade slutnotan för ombyggnaden låg på 4,5 miljoner kronor. När Tingsryds kommun nu närmar sig den faktiska sanningen ligger den verkliga slutsumman på runt 7,5 miljoner kronor.

I samband med renoveringen satte sig Tingsryds kommun i förhandlingar med hyresgästen Tingsryds AIF. I det första skedet kom parterna överens om att årshyran för 2011 höjs med omkring 300 000 kronor från redan förutbestämda 504 891 kronor. Detta som en följd av att den allsvenska ishockeyföreningen numera har en renoverad och uppfräschad ishall att spela sina hemmamatcher i.

Annons

Frågan om hyreshöjningen stannar emellertid inte här. För att kompensera de tre extra byggmiljonerna i den kalkylerade slutnotan vill Tingsryds kommun nu lägga till ytterligare omkring 300 000 kronor i årshyra för Dackehallen.

– Där ligger diskussionen idag. Det är vår förhoppning att vi ska kunna nå en lösning med föreningen även angående de här pengarna, bekräftar Stefan Johansson, kultur- och fritidschef i Tingsryds kommun.

När Smålandsposten når Tingsryds AIF:s ordförande, Torsten Liljegren, är han helt ovetande om att kommunen har en önskan om att lägga till de där sista 300 000 kronorna i årshyran. Den första delen av hyreshöjningen har han däremot varit med och skrivit under på för klubbens räkning.

– Det har jag väldigt svårt att tänka mig, men vi får kolla upp det hela en gång till, säger han angående kommunens senaste utspel.

Vilka konsekvenser skulle det få för föreningen om förslaget blir verklighet?

– Ja, då får vi väl spela ute på sjön istället. Det blir ju lite svårt som du förstår eftersom det ju är en uterink, säger Torsten Liljegren halvt om halvt på skämt.

Smålandsposten sökte under fredagen förgäves Tingsryds AIF:s sportchef, Anders Gustavsson för en kommentar. Han sitter med i den grupp som diskuterar den eventuella hyreshöjningen med kommunens representanter.

Markus Danielsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons