Annons

Tingsryd vill bli bäst igen

Under lördagen står flera ideella föreningar på torget i Tingsryd för att samla in pengar till Världens barn.
Tingsryd • Publicerad 8 oktober 2010

– Jag hoppas vi kan bli bästa insamlingskommun i länet i år igen. Tingsrydsborna brukar ju vara givmilda, säger Birgitta Bogren från IOGT/NTO Linnéan i Linneryd.

Tillsammans med kommunalrådet Arne Karlsson (M) och flera andra ska hon hålla i insamlingsburken. Pingstkyrkan i Ryd, Frikyrkan i Linneryd, Svenska kyrkan i Ryd, Röda korset och föreningen Hem och samhälle i Linneryd tillsammans med Lions i Tingsryd brukar vara framgångsrika insamlare.

Annons

Alltid på en framskjuten plats kom Tingsryds kommun förra året på en 30:e plats bland landets 290 kommuner. Med totalt 151101 kronor och 12:14 kronor per invånare var kommunen bäst i Kronobergs län.

Världens Barn är Sveriges största kampanj för insamling av bistånd till utsatta barn runt om i världen. Kampanjen startades av Radiohjälpen 1997. Riksinsamlingen pågår hela året.

Men i dag den 9 oktober och nästa vecka den 16 oktober är den stora Riksinsamlingsdagen då tio–tusentals frivilliga svenskar samlar in pengar på gator och torg.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons