Annons

Tingsryds översiktsplan har överklagats

Ett misstag i form av en felaktig karta har gett Korpalycke byalag chansen att överklaga nyligen antagna fördjupade översiktsplanen för Tingsryds tätort.
Tingsryd • Publicerad 15 december 2011

Från plan- och miljöförvaltningen har man medgett att felet har begåtts men också rättats till. Likväl har detta formella fel lett till att byalaget fått en chans. Och man tar den.

– Det är viktigt att allt är rätt i alla papper man beslutar om. Därför påpekar vi felet, säger Monika Eriksson medlem i Korpalycke byalag.

Annons

Genom att nu överklaga kommunfullmäktiges beslut om att godkänna översiktsplanen till Förvaltningsrätten kanske det finns den där eftersökta chansen. Nämligen att stoppa ett i planen utpekat framtida bostadsområde kring Korpalycke by strax utanför Tingsryds centrum.

– Översiktsplanen är antagen. Men inget är slutgiltigt. I alla fall inget mer än döden, säger Monika Eriksson.

Byalaget har upptäckt att en felaktig karta hade smugit sig in i utställningshandlingarna. När fullmäktige fattade sitt beslut var kartan utbytt till den rätta.

– Vi anser att översiktsplanen inte har tagits fram på ett lagenligt sätt, framhåller byalaget till Förvaltningsrätten och hoppas att fullmäktiges beslut upphävs och måste göras om.

Det skulle ge utrymme att på nytt argumentera mot det planerade bostadsområde.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons