Annons

Tusen pensionärer väntas till sommarting

Onsdag den 18 augusti är de fem SPF-föreningarna i Tingsryds kommun värdar för Kronobergsdistriktets sommarting i Kärrasand. Redan har 750 pensionärer anmält sig och arrangörerna tror att över tusen kommer.
Tingsryd • Publicerad 12 augusti 2010
Karl-Erik Gunnarsson, vice ordförande i Tingsryds SPF-förening: "Ekonomiskt är vi redan i hamn."
Karl-Erik Gunnarsson, vice ordförande i Tingsryds SPF-förening: "Ekonomiskt är vi redan i hamn."Foto: Bernd Blankenburg
Leif Andersson har gott om plats i Kärrasand att kunna ta emot många matgäster. Här bygdegårdens matsal.
Leif Andersson har gott om plats i Kärrasand att kunna ta emot många matgäster. Här bygdegårdens matsal.Foto: Bernd Blankenburg
Karl-Erik Gunnarsson från SPF och Leif Andersson från Kärrasands Camping väntar på pensionärsinvasionen: "Vi är väl förberedda och klarar projektet!"
Karl-Erik Gunnarsson från SPF och Leif Andersson från Kärrasands Camping väntar på pensionärsinvasionen: "Vi är väl förberedda och klarar projektet!"Foto: Bernd Blankenburg
Leif Andersson från Kärrasands Camping: "Undrar om pensionärer slår sommarens publikrekord."
Leif Andersson från Kärrasands Camping: "Undrar om pensionärer slår sommarens publikrekord."Foto: Bernd Blankenburg

Så många har nog aldrig tidigare samlats på samma plats i kommunen om ens i Småland.

– Det är det första sommartinget på fyra år. Senaste gången var det i Borgholm och då kom 1800 besökare, säger Lennart Karlsson som är vice ordförande i SPF Kronobergsdistrikt.

Annons

Han tror också att tusenstrecket kommer att överskridas med råge. Programmet för sommartinget är nämligen späckat och avslutas med dans. Därtill äger evenemanget rum på en av de vackraste platserna som finns vid sjön Åsnen.

Bara det kommer att locka deltagare tror Karl-Erik Gunnarsson från Tingsryds SPF-förening.

– Kärrasand är perfekt för att man här ska kunna ordna ett ting, säger han.

Redan nu är han nöjd med responsen. Projekt sommarting är ekonomiskt i hamn tack vara alla föranmälningar och sponsorer.

– Vida Timber, Autoverkstaden i Tingsryd, Handelsbanken, Sparbanken Eken och Tingsryds kommun har stöttat oss. Tillsammans med utställarnas avgifter har vi fått in cirka 15000 kronor den vägen, säger Karl-Erik Gunnarsson.

Minst 26 hantverksutställare har bokat plats och erbjuder allt från olika delikatesser, glas och smide till massage, mattor och salvor. Dagens avslutas med dans till Everts Kvintett.

– Vi har mycket musik, Mona G och Larsas Spelmän är också med. Uppvisning av radiostyrda flygplan, hästskokastning och lotterier finns också. Och de som har förköpt biljett får också mat och kaffe inklusive. Detta ingår inte i entréavgiften som betalas av dem som kommer på onsdag, säger Karl-Erik Gunnarsson.

Kärrasands Campingvärd Leif Andersson är väl förberedd för invasionen.

– Det blir väldigt mycket folk som ska utspisas. Men det klarar vi! Jag har inkallat ett 20-tal personer som extra personal, säger han och undrar om årets publikrekord kommer att slås.

Sista juli arrangerades en nostalgisk 60-tals fest i Kärrasand och då kom det 1700 besökare.

– Närmast ligger Lassa Stefanz som lockade 1400 personer. Men jag undrar om vi inte ändå slår rekord på lördag den 14 augusti när vi har Ingemar Nordströms och Leif Kronlunds orkestrar på samma scen, säger Leif Andersson.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons