Annons

Två män dömdes till fängelse

Två män dömdes till två månaders respektive tre månaders fängelse för ett inbrott i hembygdsgården i Ryd i slutet av september.
Tingsryd • Publicerad 11 november 2014

Den äldre av männen, 47 år, fick det längre straffet eftersom han förutom för inbrottet också dömdes för häleri. Han ertappades av polisen när han sålde stöldgods på ett för polisen känt ”tjuvnäste” norr om Urshult.

Både han och hans yngre kumpan, 25 år, har varit villkorligt frigivna från fängelse för tidigare begångna brott. Den villkorliga frigivningen förklarades helt förverkad av Växjö tingsrätt.

Annons

Båda hade förnekat att de hade med stölden att göra. Men rätten konstaterar att det finns foton från en övervakningskamera som visa att båda männen var på en av brottsplatserna. Det var flera lokaler som de hade genomsökt runt Almundsryds hembygdsgård.

Tingsrätten dömer både till att solidariskt tillsammans betala skadestånd på 4?465 kronor till Almundsryds hembygdsförening. Båda ska också betala 500 kronor vardera till brottsofferfonden.

Tingsrätten sade nej till föreningens begäran att få ytterligare 2?450 kronor för den arbetstid man tvingats lägga ned för att laga inbrottsskadorna.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons