Annons

Tvåårigt hyresavtal i Tingsryd

Hyresgästerna hos bostadsstiftelsen Kommunhus får sin hyra höjd med 2,25 procent år 2011 och med lika mycket år 2012. En trea blir då drygt en hundralapp dyrare per månad.
Tingsryd • Publicerad 10 december 2010

Stiftelsen Kommunhus och Hyresgästföreningen kom alltså överens om ett avtal för två år. Den sammanlagda hyreshöjningen blir således 4,5 procent.

– De som nyss flyttat in i nya lägenheter i kvarteret Örjan etapp 2 och i de nya husen i Rävemåla undantas från hyreshöjningen år 2011. Däremot får de en höjning 2012, säger Frank Larsson som är vd för bostadsstiftelsen Kommunhus.

Annons

Han säger också att parterna kommit överens om att det kan bli en omförhandling för hyrorna år 2012.

– Det kan hända mycket under ett år. Därför har vi gjort ett förbehåll som ger oss rätten till denna omförhandling. Förbehållet gäller om vi får oförutsedda höjningar av räntor och kommunala taxor, säger Frank Larsson.

Smålandsposten har inte kunnat nå Hyresgästföreningens förhandlare Magnus Persson. Men till webbsajten Hem och Hyra säger han sig vara nöjd med resultatet. Det tvååriga avtalet ger enligt honom möjlighet till att kunna planera långsiktigt.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons