Annons

Udda kombination blir till ljuv musik

Det bjuds på något utöver det vanliga när sagoberättaren Monika Eriksson och trion Kaja möts i en gemensam föreställning på Tingsryd Resort på lördag.
– Vi tror att det kan bli väldigt häftigt, säger Mikael Hansson från MVH Produktion.
Tingsryd • Publicerad 27 februari 2014
Monika Eriksson är Tingsryds egen sagoberättare. Nu gör hon ett framträdande tillsammans med trion Kaja.
Monika Eriksson är Tingsryds egen sagoberättare. Nu gör hon ett framträdande tillsammans med trion Kaja.Foto: Emelie Olsson
Hyllade trion Kaja med Livet Nord, Camilla Åström och Daniel Wejdin spelar på Tingsryds resort på lördag.
Hyllade trion Kaja med Livet Nord, Camilla Åström och Daniel Wejdin spelar på Tingsryds resort på lördag.Foto: Miki Anagrius

Tingsryds musikliv ska berikas genom det lokala evenemangsbolaget MVH Produktion. Frågar man Mikael Hansson kommer Tingsryds egen storyteller Monika Eriksson och den kritikerrosade trion Kaja definitivt bli en spännande kombination.

– Ja, vi tror det. Monika Eriksson har ett brett spektra när det kommer till gamla berättelser. Först hade vi tänkt att Kaja skulle spela stämningsmusik i bakgrunden under hennes berättelser. Men nu kommer de nog att varva lite grann eftersom det fungerar bättre så, säger han.

Annons

Gruppen Kaja med Livet Nord, Camilla Åström och Daniel Wejdin har under tio års tid skapat sig en egen genre med inspiration från Östeuropa. Deras hjärtan har alltid slagit hårt för rumänsk och balkansk folkmusik men deras musikaliska språk rymmer mer än så. I musiken finns allt från tango till svensk folkton och fransk vals.

På lördag möter de alltså publiken på Tingsryds resort och som en extra krydda ställer sig också sagoberättaren Monika Eriksson på samma scen. Kajas musik kommer att varvas med hennes sägner.

– Jag ska berätta två sagor. Den ena har berättats i Europa men inte i Norden. Den andra är släkt med den första men har bara berättats i norden. De är lite otäcka, inga barnsagor direkt, säger hon.

Att uppträda tillsammans med Kaja ska bli spännande, tycker hon.

– Jag har lyssnat på dem på nätet men jag har aldrig träffat dem. Det ska bli roligt.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons