Annons

Uleskog: När fattar ni beslut som hjälper oss?

I östra kommundelen sjunker antal barn och det ser inte ljust ut om man tittar på prognoser för närmsta framtiden.
– Nu behöver vi lite hjälp från er, sade Martin Uleskog från föräldraföreningen vid Örmoskolan i Konga.
Tingsryd • Publicerad 26 oktober 2012
Martin Uleskog är en av många bekymrade föräldrar med barn på Örmoskolan i Konga.
Martin Uleskog är en av många bekymrade föräldrar med barn på Örmoskolan i Konga.Foto: Bernd Blankenburg

Under allmänhetens frågestund vid kommunfullmäktiges sammanträde i Parken i Urshult i går kväll intog han talar- stolen. Men inte för att skälla eller gnälla på politiska beslut. Han vädjade.

– Min fråga till er är när ska ni börja fatta beslut som hjälper oss i stället för att som nu motarbeta oss på östra kommunsidan.

Annons

Martin Uleskog och flera med honom som bor i Konga, Dångebo, Rävemåla, Linneryd eller Vrångebo vet att fram- tiden ser dyster ut för kommunens landsbygd. Det är folkminskningen som är problemet.

– Vi som bor där är övertygade om att trenden går att vända. Men ska vi lyckas med det då behöver vi hjälp från er politiker. Och ert tålamod.

Martin Uleskog uttryckte det som oroar föräldrar på Örmoskolan och skol-orna i Linneryd och Rävemåla. Skolledningen har som bekant varit på turné för att berätta att byskolorna även kommer att förlora eleverna i årskurs 4.

–   Vi vill ha skolor med en ren stadieindelning, sade barn- och utbildningsnämndens ordförande Lena Rundqvist.

Inga beslut sägs vara fattade ännu. Men byskolorna ska med visshet bli F3-skolor. På Dackeskolan i Tingsryd ska mellanstadium och högstadium samlas.

– Men det här är inga besparingar utan det här är anpassningar till det faktiska antalet barn, förtydligade kommunal-rådet Arne Karlsson (M).

Martin Uleskog var rädd för kommande beslut och han var inte nöjd med svaren han fick på kommunfullmäktige. Inom de närmsta dagarna ska samtliga byskolors föräldra- föreningar i östra kommundelen träffas. Kan man enas om en gemensam strategi mot skol- och kommunledning?

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons