Annons

Ung bagarmästare siktar mot Europa

Urshultssonen Josef Svensson kan numera titulera sig svensk skolmästare för unga bagare.
Det står klart efter en lyckad utflykt till Göteborg.
Tingsryd • Publicerad 25 mars 2011
Foto: 

Josef Svensson pluggar just nu på livsmedelsprogrammet på Österäng­gymnasiet i Kristianstad. Vägen till Skol-SM för unga bagare gick via en lottningsprocess där tolv skolor fick skicka två elever vardera till Göteborg.

Josef Svensson tävlade i par med klasskamraten Therese Andersson.

Annons

Resultatet blev bästa möjliga.

–?Ja, vi vann klassen för Bästa matbröd. När juryn sedan tittade på helheten i alla klasser så vann vi där också, berättar en glad och överraskad Josef Svensson för Smålandsposten.

Den segrande duon tar studenten senare i vår. Josef Svensson hoppas därefter komma in på den vidareutbildning som finns på just Österänggymnasiet.

–?Det vore kul att vara kvar här i Kristianstad. När man går fjärde året kan man dessutom tävla individuellt på Skol-SM. Vinnaren där får sedan tävla vidare i Europamästerskapen. Det är något jag också siktar på, säger han.

Markus Danielsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons