Annons

"Vad har kommunen köpt av Taif?"

Vänsterpartiets Göran Mård är inte ensam. Även Centerns Björn Hvornum är kritisk mot att kommunen köpt delar av ishallen av Taif. Han undrar:
– Hur mycket får en idrottsförening egentligen kosta för kommunen?
Tingsryd • Publicerad 28 december 2011
Tingsryds kommun köpte bara väggarna men inga restauranginventarier i Nelson Garden Arena.
Tingsryds kommun köpte bara väggarna men inga restauranginventarier i Nelson Garden Arena.Foto: Bernd Blankenburg
Björn Hvornum (C): "Mina partikamrater har avrått mig från att kommentera affären med ishallen."
Björn Hvornum (C): "Mina partikamrater har avrått mig från att kommentera affären med ishallen."Foto: Bernd Blankenburg

Göran Mård spjärnade emot när fullmäktige förra månaden accepterade köpet för drygt 3,5 miljoner kronor. Även Björn Hvornum skulle hållit tal och sagt emot. Men ett sjukdomsfall i familjen hindrade honom att närvara vid mötet.

Nu ställer han sina frågor till kommunalrådet Arne Karlsson (M) i stället via e-post.

Annons

– Under diskussionen i vår partigrupp framkom att Taif ville ha fem miljoner kronor. Trots att man förhandlar ned priset frågar jag mig vad har kommunen köpt av Taif egentligen? I köpekontraktet står att kommunen köpte byggdelar men inte inventarier.

Björn Hvornum menar att i normalfallet ingår fasta inventarier, såsom kylar, frysar, ugnar, med mera i ett fastighetsköp. Men tydligen inte när det gäller Taifs restaurang, Skybar och kontorslokaler.

Kommunalrådet bekräftar att så är fallet.

– Vi köpte väggar, dörrar, fönster, hiss och sådant. Men vi köpte inget som ingår i Taifs verksamheter. Stekbord, fritös och allt sådant i till exempel restaurangverksamheten ingår inte i köpet. Samhällsbyggnadsförvaltningen håller på att göra en förteckning över allt som inte ingår, säger Arne Karlsson.

Björn Hvornums frågar också varför ingen upphandling skett angående arrendator av restaurangdelen i Nelson Garden Arena: "Det finns kanske andra entreprenörer som skulle vilja driva verksamheten i ishallen."

Kommunalrådet svarar:

– Det krävs ingen upphandling. Kommunen kan hyra ut till vem man vill. Så skedde också med hotellet. Vi tog emot eventuella intressenter och bestämde oss för en, säger Arne Karlsson.

Han poängterar att kommunen via hyran får tillbaka sina kostnader.

Centern står inte bakom Björn Hvornums funderingar. Han framför sina privata åsikter.

– Mina partikamrater har avrått mig från att kommentera affären med ishallen. Någon varnade mig att det bara slår tillbaka på mig själv.

Bernd Blankenburg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons