Annons

Vattenläcka i Urshult - igen

Ännu en vattenläcka har drabbat Urshult. Läckan spårades under fredagsnatten och vattnet stängs av för reparation i kväll.
Tingsryd • Publicerad 23 mars 2012

Läckan är en av flera som drabbat Urshult de senaste månaderna. Än så länge finns det vatten i reserv och inga hushåll står utan.

Enligt Lennart Andersson som är kommunens rörnätsförman, hittades läckan under natten till fredagen mellan Kvarnamåla och Urshult. Orsaken till de många läckagen är ännu inte helt klart.

Annons

– Vanligtvis har vi en vart annat år, men nu har det blivit en hel del problem på kort tid. Vi har en liten misstanke om att det beror på tryckstötar i elnätet, men det är väldigt osäkert just nu, säger han.

Det har nyligen startats en utredning för att se hur vattennätet ser ut. Tiden får utvisa hur det står till, menar han.

– Det får vi se längre fram. Däremot är Urshult ganska känsligt med sina boenden och företag. Vi gör vårt bästa för att lösa de här problemen.

För att undvika problem för de boende avvaktar man med reparationen till fredag kväll. Klockan 21 stängs vattnet av och beräknas vara tillbaka runt 02 natten mot lördag.

Emelie Olsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons