Annons
Nyheter

100 000 SAS-resenärer drabbade i år

1 050 SAS-avgångar har blivit mer än tre timmar försenade, eller inställda, hittills i år. Detta kan komma att kosta flygbolaget upp till 360 miljoner kronor, skriver Dagens industri. Över 100 000 resenärer har drabbats av problemen under året, och även inför kommande helg har avgångar ställts in.(TT)
Publicerad 3 augusti 2018

Över 100 000 resenärer har drabbats av problemen under året, och även inför kommande helg har avgångar ställts in.

””

Hon tillägger att det finns en viss risk för att ytterligare störningar uppstår, men att bolaget arbetar intensivt med att hitta lösningar.

Annons

Jobba på ledig tid

Siffrorna kommer under ett problematiskt halvår för flygbolaget, som redan är hårt ansatt av konkurrerande lågprisbolag och höga bränslepriser. Därtill anklagas bolaget för pilotbrist och en misslyckad etablering på Irland av skatteskäl.

Fyra skandinaviska pilotföreningar uppmanar nu, i samråd med SAS, sina medlemmar att jobba på ledig tid för att avhjälpa situationen.

””

Ekonomiska smällar

Hittills i år har SAS aktie sjunkit 21 procent, och för andra kvartalet 2018 redovisade bolaget en förlust på 385 miljoner kronor - och ytterligare ekonomiska smällar kan komma när resenärerna ska kräva ersättning.

Om alla drabbade SAS-resenärer kräver ut sin EU-lagstadgade ersättning skulle notan landa på 360 miljoner kronor - 215 miljoner kronor mer än vad resenärer var berättigade till vid samma tidpunkt i fjol.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons