Annons
Nyheter

Allt mer talar för Nordeaflytt

De utländska institutionella ägarna kan komma att rösta ja till Nordeas planerade flytt av huvudkontoret till Helsingfors. Åtminstone om de följer rådgivningsföretaget ISS, Institutional Shareholders Services, råd, rapporterar Sveriges Radio.(TT)
Publicerad 8 mars 2018

De utländska institutionella ägarna kan komma att rösta ja till Nordeas planerade flytt av huvudkontoret till Helsingfors. Åtminstone om de följer rådgivningsföretaget ISS, Institutional Shareholders Services, råd, rapporterar Sveriges Radio.

Utländska aktieägare har oftast inte tid eller resurser för att följa alla bolag de är ägare i och anlitar då rådgivningsfirmor som exempelvis ISS inför bolagsstämmornas röstningsförfarande.

Annons

ISS rekommenderar ägarna att rösta ja till flytten vid stämman 15 mars. Men det är bara en rekommendation och vilka eller hur många ägare ISS har som kunder är oklart. 76 procent av Nordeaaktierna finns i utländska händer.

Det krävs att två tredjedelar av de närvarande rösterna på stämman röstar ja till flytten.

Hittills har få ägare angett hur de kommer att rösta. I går meddelade Fjärde AP-fonden att de står bakom flytten. Småspararorganisationen Aktiespararna rekommenderar sina medlemmar att rösta nej, medan storägaren, finländska Sampo med över 20 procent av aktierna, tänker rösta för flytten.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons