Annons
Nyheter

Amerikanska kraven på storbankerna

De svenska storbankerna Nordea, SEB, Swedbank och Handelsbanken har fått lämna en lång rad svar till amerikanska myndigheter om sina kontakter med advokatfirman Mossack Fonseca i Panama. Delstaten New Yorks myndighet DFS krävde den 19 april en mängd uppgifter från de svenska bankerna.(TT)
Publicerad 9 maj 2016

De svenska storbankerna Nordea, SEB, Swedbank och Handelsbanken har fått lämna en lång rad svar till amerikanska myndigheter om sina kontakter med advokatfirman Mossack Fonseca i Panama.

Delstaten New Yorks myndighet DFS krävde den 19 april en mängd uppgifter från de svenska bankerna. Senast den 29 april skulle de svenska bankerna och nio utländska svara.

Annons

Bland annat ville DFS att bankerna ska identifiera all typ av kommunikation banken haft med Mossack Fonseca eller någon av firmans samarbetspartners eller anställda, skriver Svenska Dagbladet.

Ett annat krav är att identifiera alla typer av förbindelser mellan anställda i banken eller samarbetspartners och Mossack Fonseca.

Handelsbanken, SEB och Swedbank uppger för tidningen att de svarat på frågorna från DFS. Nordea meddelar att de inte kommenterar kontakter med olika myndigheter.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons