Annons
Nyheter

Apple lanserar Spotify-konkurrent

I dag uppges Apple presentera sin nya strömningstjänst för musik. Det bekräftades av skivbolaget Sony Musics vd Doug Morris under en frågestund på en musikmässa i Frankrike i går.(TT)
Publicerad 8 juni 2015
I dag uppges Apple presentera sin nya strömningstjänst för musik. Det bekräftades av skivbolaget Sony Musics vd Doug Morris under en frågestund på en musikmässa i Frankrike i går. Tjänsten väntas bli den kanske största konkurrenten till svenska Spotify

I dag uppges Apple presentera sin nya strömningstjänst för musik. Det bekräftades av skivbolaget Sony Musics vd Doug Morris under en frågestund på en musikmässa i Frankrike i går. Tjänsten väntas bli den kanske största konkurrenten till svenska Spotify som nu är marknadsledande när det gäller strömmad musik i stora delar av världen.

Tjänsten heter Apple Music och är en omarbetning av musikspelaren och internetbutiken Itunes, och förväntas kosta tio dollar i månaden i prenumerationsavgift.

””
Annons

Doug Morris pekade även ut faktumet att Apple redan har drygt 800 miljoner betalkortsuppgifter kopplade till Ituneskonton som avgörande för att IT-jätten på allvar kan ta upp kampen mot Spotify. Som jämförelse har Spotify 60 miljoner användare, varav 15 miljoner använder betaltjänsten, fördelat på 58 länder.

Den nya musiktjänsten förväntas visas upp på Apple-evenemanget Worldwide Developers Conference, som startar klockan 19 svensk tid i kväll.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons