Annons
Nyheter

Arabstater upplever ökad korruption

Boende på flera platser i Mellanöstern och Nordafrika har det senaste året upplevt att korruptionen ökat, enligt en studie från Transparency International. Det gäller i synnerhet i det krisdrabbade Libanon och krigshärjade Jemen.(TT)
Publicerad 3 maj 2016

Boende på flera platser i Mellanöstern och Nordafrika har det senaste året upplevt att korruptionen ökat, enligt en studie från Transparency International. Det gäller i synnerhet i det krisdrabbade Libanon och krigshärjade Jemen.

Organisationens undersökning bland nästan 11 000 respondenter visar att korruptionen också upplevs vara på uppgång i Egypten, Marocko, Jordanien, Algeriet, Sudan, Tunisien och i de palestinska territorierna.

Annons

Nästan en av tre uppger att de nyligen betalat en muta till offentliga tjänstemän och för tjänster som sjukvård eller elektricitet. 61 procent av de tillfrågade anser att korruptionsläget försämrats det senaste året.

Ett land som däremot fick ett mer positivt resultat i undersökningen är Tunisien där många människor uppges känna att de kan göra skillnad i kampen mot mutor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons