Annons
Nyheter

Klartecken för Time Warner-affär

En domstol i Washington DC ger klartecken till telejätten AT&T:s köp av mediekoncernen Time Warner, som bland annat äger nyhetskanalen CNN. USA:s justitiedepartement har av konkurrensskäl velat stoppa affären.(TT)
Publicerad 12 juni 2018

USA:s justitiedepartement har av konkurrensskäl velat stoppa affären. Under en sex veckor lång förhandling i domstolen i våras förklarade företrädare för departementet att de ser AT&T:s ägande av bolaget Direc TV, med 20 miljoner abonnenter, som ett hinder för att köpa Time Warner-tillgångarna.

Efter domstolens ja till jätteaffären, som är värd 85 miljarder dollar, räknar många nu med en våg av så kallade vertikala fusioner, där bolag som äger infrastruktur går ihop med producenter av innehåll.

Annons

En annan stor så kallad vertikal fusion i branschen är redan på gång i USA, sedan den amerikanska kabel-tv-jätten Comcast flaggat för att man kommer ge sig in i en budtvist med Walt Disney om Twenty-First Century Fox-tillgångarna.

Även i Sverige är en liknande storaffär på gång, där telejätten Telia förhandlar om att köpa Bonnier Broadcasting med TV4 i portföljen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons