Annons
Nyheter

Bensinpriset stiger snart igen

Bilisternas glädje över det låga bensinpriset riskerar att bli kortvarig. Bensinpriset stiger framöver, spår Ulf Svahn, vd på Svenska Petroleum. Trots att bensinbolagen nu sänker bensinpriset med 15 öre litern kommer det att öka, inte bara till sommaren utan även långsiktigt, enligt Ulf Svahn.(TT)
Publicerad 6 maj 2016

Trots att bensinbolagen nu sänker bensinpriset med 15 öre litern kommer det att öka, inte bara till sommaren utan även långsiktigt, enligt Ulf Svahn.

””

Hur mycket bensinpriset stiger på sikt vill Ulf Svahn inte sia om. Men kombinationen av en stark efterfrågan på olja och att USA:s produktion av skifferolja har sjunkit på grund av prisfall ger balans i höjningen, tror han.

Annons

Efter sommaren sjunker priset i regel en aning för att sedan få fart framåt hösten igen. I flera länder pågår en diskussion om att frysa oljeproduktionen vilket skulle leda till höjt råoljepris och därmed också högre bensinpris, påpekar Ulf Svahn. Men skulle Saudiarabien, som har kapacitet att producera mer råolja än vad de gör i dag göra det, leder det till prisfall, konstaterar han.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons