Annons
Nyheter

Bilförsäljningsrekord i november

Nyregistreringarna av personbilar och lastbilar steg till rekordnivåer i november, enligt branschorganisationen Bil Sweden. För personbilar blev det en ökning till 32 484 stycken, upp 2,2 procent jämfört med november i fjol. Lastbilsregistreringarna lyfte med 12,1 procent jämfört med samma månad i fjol.(TT)
Publicerad 1 december 2017

Nyregistreringarna av personbilar och lastbilar steg till rekordnivåer i november, enligt branschorganisationen Bil Sweden. För personbilar blev det en ökning till 32 484 stycken, upp 2,2 procent jämfört med november i fjol.

Lastbilsregistreringarna lyfte med 12,1 procent jämfört med samma månad i fjol.

Annons

Svensk högkonjunktur är huvudförklaringen, enligt Bil Swedens vd Bertil Moldén.

"Både företag och hushåll är optimistiska, vilket är viktigt för viljan att investera i nya fordon", skriver han i en kommentar.

Volvo behåller ledningen som fabrikat nummer ett på bilmarknaden med totalt 6 301 registreringar under november månad i år. Det ger en marknadsandel på 19,4 procent.

Nummer två är VW, med 5 132 registreringar.

Under årets första elva månader har Volvos registreringar ökat med 7,2 procent till 67 775 personbilar. VW:s registreringar har samtidigt stigit med 0,6 procent till 52 301 personbilar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons