Annons
Nyheter

Europa lyfte Volvo

En fortsatt europeisk försäljningsökning gav Volvo Cars ett lyft i juni, trots en nedgång på den kinesiska marknaden. Tack vare en uppgång med 18,7 procent i Europa ökade den totala försäljningen med 7,9 procent jämfört med juni förra året, enligt ett pressmeddelande från bolaget.(TT)
Publicerad 1 juli 2015
En fortsatt europeisk försäljningsökning gav Volvo Cars ett lyft i juni, trots en nedgång på den kinesiska marknaden. Tack vare en uppgång med 18,7 procent i Europa ökade den totala försäljningen med 7,9 procent jämfört med juni förra året, enligt ett p

En fortsatt europeisk försäljningsökning gav Volvo Cars ett lyft i juni, trots en nedgång på den kinesiska marknaden. Tack vare en uppgång med 18,7 procent i Europa ökade den totala försäljningen med 7,9 procent jämfört med juni förra året, enligt ett pressmeddelande från bolaget. Försäljningen i Kina backade samtidigt 4,2 procent.

Omräknat i bilar stannade försäljningen i juni på totalt 46 520 bilar.

Annons

Lyftet gör också att Volvo globalt kan summera en svag ökning för årets första sex månader. Jämfört med samma period i fjol ökade försäljningen med 1,4 procent.

"Jag är också nöjd med att våra XC90-kunder börjar få sina bilar levererade. Med ökande volymer förväntar vi oss fortsatt tillväxt under det andra halvåret", säger marknadschefen Alain Visser, i en kommentar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons