Annons
Nyheter

Fingerprint rasar efter nytt sparpaket

Efterfrågan dalar. Nu drämmer krisdrabbade Fingerprint till med ännu ett större sparpaket. Aktien rasar ytterligare och många är de småsparare med stora förluster. Tidigare i år lanserade biometribolaget Fingerprint Cards ett sparpaket på 360 miljoner kronor på helårsbasis.(TT)
Publicerad 4 juni 2018

Tidigare i år lanserade biometribolaget Fingerprint Cards ett sparpaket på 360 miljoner kronor på helårsbasis. Men det räcker inte för att möta den fallande efterfrågan och prispressen på bolagets produkter - sensorer för mobiltelefoner.

Kommer mera

Annons

Nu dubblas åtgärderna i form av ett nytt sparprogram på 350 miljoner kronor samtidigt som ledningen bestämt sig för ned- och avskrivningar för uppåt en halv miljard kronor, bland annat på lagret och forskningsprojekt. I samband med det kommer bolaget att dra ner antalet tjänster med 179 stycken.

Aktiekursen rasar runt fem procent på Stockholmsbörsen. Redan tidigare har aktien rasat ihop som ett korthus och kostar nu efter det nya fallet sex kronor. Och intresset för bolaget har också dalat, vid halvårsskiftet åker aktien ur börsens finlista, OMXS30, där de mest omsatta aktierna handlas.

””

Många suttit still

Men antalet ägare har inte minskat lika mycket. Bland Avanzas kunder är det åtta procent färre som äger en Fingerprint-aktie i dag jämfört med årsskiftet. Sedan toppen våren 2017, i antal ägare, har ungefär var femte ägare lämnat.

””

Snittspararen av Fingerprintaktier hos Avanza har investerat 12 000 kronor i det krisdrabbade bolaget.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons