Annons
Nyheter

Fler röstar för Nordeaflytt

En flytt av Nordeas huvudkontor från Stockholm till Helsingfors kommer allt närmare. Nu har pensionsförvaltaren Alecta, Nordeas tredje största ägare med 2,9 procent av aktierna, bestämt sig för att rösta ja till flytten vid bolagsstämman på torsdag.(TT)
Publicerad 12 mars 2018

En flytt av Nordeas huvudkontor från Stockholm till Helsingfors kommer allt närmare. Nu har pensionsförvaltaren Alecta, Nordeas tredje största ägare med 2,9 procent av aktierna, bestämt sig för att rösta ja till flytten vid bolagsstämman på torsdag.

””

Enligt tidningen väntas även fjärde största ägaren Swedbank Robur Fonder, med 2,5 procent av rösterna, senare i dag ställa sig bakom flytten.

Annons

Det krävs två tredjedelar av de närvarande rösterna på stämman för att flytten ska gå igenom. Klart är att den absolut största ägaren, finländska Sampo med över 21 procent av aktierna kommer att rösta ja till flytten. Rådgivningsbolaget ISS, som hjälper utländska aktieägare att ta ställning, har också föreslagit ett ja till flytten.

Men det finns motståndsfickor. I fredags sade pensionsförvaltaren AMF, med 1,6 procent av aktierna, nej och småspararorganisationen Aktiespararna råder sina medlemmar att rösta nej.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons