Annons
Nyheter

Fortsatt tro på stigande bopriser

Hushållen tror fortfarande på stigande bostadspriser. Jämfört med förra månadens mätning visar banken SEB:s återkommande mätningar att svenskarna har skruvat upp sina prisförväntningar en aning. 75 procent svarar att de tror på stigande priser det kommande året, jämfört med 73 procent förra månaden.(TT)
Publicerad 8 juni 2015

Hushållen tror fortfarande på stigande bostadspriser. Jämfört med förra månadens mätning visar banken SEB:s återkommande mätningar att svenskarna har skruvat upp sina prisförväntningar en aning.

75 procent svarar att de tror på stigande priser det kommande året, jämfört med 73 procent förra månaden. Nio procent tror på fallande priser, en ökning med en procentenhet.

Annons

Det sammanvägda indextalet landar därmed på 66, upp från 65.

"Siffran för juni är bara två enheter lägre än rekordnoteringen från mars i år (68) och visar att turerna kring till exempel ett reglerat amorteringskrav verkar ha mycket liten påverkan på svenskarnas syn på bostadsmarknaden", skriver SEB:s privatekonom Jens Magnusson i ett pressmeddelande.

Samtidigt har hushållens ränteförväntningar sjunkit något. I snitt tror de att Riksbankens reporänta ligger på 0,20 procent om ett år, jämfört med 0,28 procent i den förra mätningen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons