Annons
Nyheter

Frankrike lovar sänkt bolagsskatt

Frankrikes premiärminister Edouard Philippe lovar att sänka bolagsskatten från 33,3 procent till 25 procent under de kommande fem åren. I ett linjetal inför parlamentet på tisdagen sade premiärministern att regeringen vill locka fler företag till Frankrike med hjälp av skattelättnaderna.(TT)
Publicerad 4 juli 2017

Frankrikes premiärminister Edouard Philippe lovar att sänka bolagsskatten från 33,3 procent till 25 procent under de kommande fem åren. I ett linjetal inför parlamentet på tisdagen sade premiärministern att regeringen vill locka fler företag till Frankrike med hjälp av skattelättnaderna.

Philippe presenterade också ett investeringsprogram på 50 miljarder euro, som ska styra pengar till bland annat miljö, hälsa, lantbruk och transporter.

Annons

Dessutom kritiserade han Frankrikes statsskuld och beskrev den som outhärdlig, inte minst eftersom den franska ekonomin blir känslig för spekulationer.

””

Enligt premiärministern ska president Emmanuel Macrons regering minska statens utgifter rejält - lönerna i offentliga sektorn blir ett av de områden som synas - men kryphål i skattesystemet ska också täppas igen.â??

TT

Annons
Annons
Annons
Annons