Annons
Nyheter

Frankrikes budget i riskzonen

I år riskerar Frankrike att bli det enda landet i eurozonen att överträda unionens budgetregler, skriver Financial Times. Enligt EU-reglerna ska en medlemsstat uppvisa ett budgetunderskott på högst 3 procent av landets BNP vid slutet av året, annars riskerar landet att få böter.(TT)
Publicerad 12 juli 2017

I år riskerar Frankrike att bli det enda landet i eurozonen att överträda unionens budgetregler, skriver Financial Times.

Enligt EU-reglerna ska en medlemsstat uppvisa ett budgetunderskott på högst 3 procent av landets BNP vid slutet av året, annars riskerar landet att få böter. Hittills har dock inget land tilldelats böter.

Annons

Tidigare låg även krisdrabbade Grekland i riskzonen, men i dag meddelade EU-kommissionen att landet, som tagit emot stödbetalningar i sju år, har fått ordning på sina finanser.

Enligt EU:s finanskommissionär Pierre Moscovici är Grekland nu redo att vända blad från åtstramning till ekonomiskt tillväxt.

EU har tidigare också krävt budgetåtstramningar i Portugal och Spanien. Men i nuläget verkar Portugals budget klara sig medan Spanien ser ut att få ordning på finanserna vid slutet av året.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons