Annons
Nyheter

Gazprom-avtal gav vinstlyft för Eon

Den tyska energikoncernen Eon redovisar ett vinstlyft på 8 procent för årets första kvartal. Draghjälp kommer från en uppgörelse om prissänkningar med det ryska gasmonopolet Gazprom. Rörelseresultatet steg till 3,1 miljarder euro, vilket var mer än väntat.(TT)
Publicerad 11 maj 2016

Den tyska energikoncernen Eon redovisar ett vinstlyft på 8 procent för årets första kvartal. Draghjälp kommer från en uppgörelse om prissänkningar med det ryska gasmonopolet Gazprom.

Rörelseresultatet steg till 3,1 miljarder euro, vilket var mer än väntat. Analytiker hade i snitt räknat med 2,9 miljarder euro, enligt en Reutersenkät.

Annons

Utan uppgörelsen med Gazprom, som gjorde det möjligt att återföra avsättningar för befarade förluster, hade resultatet försämrats jämfört med året före, enligt Eon.

Eon är Tysklands största energikoncern, med 3 300 anställda i Norden. Koncernen är i färd med att dela upp verksamheten i två delar. Kraftproduktion och energihandel placeras i ett bolag med namnet Uniper, medan Eon fokuserar på förnyelsebar energi och distribution.

I Sverige kommer Uniper verka under namnet Sydkraft, då Uniper redan används av ett annat bolag.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons