Annons
Nyheter

Grekisk röra oroar svenska företag

Ingen kan få betalt eftersom bankerna är stängda, och ingen vet när det börjar fungera igen. Det är oroligt för svenska företag i Grekland, enligt grekisk-svenska handelskammaren i Aten.(TT)
Publicerad 3 juli 2015
Ingen kan få betalt eftersom bankerna är stängda, och ingen vet när det börjar fungera igen. Det är oroligt för svenska företag i Grekland, enligt grekisk-svenska handelskammaren i Aten. Den grekisk-svenska handelskammaren Hellenic-Swedish Chamber of Co

Den grekisk-svenska handelskammaren Hellenic-Swedish Chamber of Commerce har 140 medlemmar, både storföretag som Astra Zeneca, Volvo och ABB, och mindre bolag som gör affärer i Grekland. Just nu är det hektiskt för John Saracakis, som är chef för kammaren.

””

Regeringen har lovat att banksystemet ska öppnas snart för företagens betalningar. Men när det blir vet ingen.

Annons

Många turer

””

Han har ständig och intensiv kontakt med svenska företag som verkar i Grekland. Alla är väldigt oroliga och situationen blir allt rörigare, berättar han. Efterfrågan på kapitalintensiva marknader är bottenfrusen. Fast han har inga besked att ge.

””

Fast han är så bekymrad så tror han inte att den grekiska röran kommer att få svenska företag att lämna Grekland.

””

Riskerna kan försäkras

Exportkreditnämnden fungerar som ett försäkringsbolag för den som vill göra affärer i Grekland. På deras hemsida lyser informationen om riskerna i Grekland ilsket rött, men det går att försäkra både långa och korta affärer hos dem. Fast för trasslet med betalningar, som antas vara tillfälligt, finns inget att hämta hos dem.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons