Annons
Nyheter

Här har villapriserna minskat mest

De som sålt sin villa i Lysekil eller Tierp hör till förlorarna. Vinnarna finns i stället i Hultsfred respektive Falköping. Detta enligt statistik över utvecklingen på villapriser sedan början av sommaren.(TT)
Publicerad 2 december 2017

Nyproduktion, räntor som på sikt är på väg upp och nu i veckan beskedet om skärpt amorteringskrav.

Allt har bidragit till en trögare bostadsmarknad, vilket också visat sig på de senaste månadernas siffror från Svensk mäklarstatistik.

Annons

Ytterligare ett bevis för marknadsläget är de siffror som Svensk Fastighetsförmedling tagit fram åt TT gällande hur villapriserna förändrats i oktober jämfört med juni.

Nedgång på riksnivå

På riksnivå är nedgången en procent men på kommunal nivå finns det stora skillnader.

Största prisfallet på kommunnivå har skett i Tierp och Lysekil med 14 procents nedgång följt av Ludvika kommun med 13 procent.

””
””

Välkomnar utvecklingen

Tanja Ilic, vd på Svensk fastighetsförmedling, kommenterar statistiken i ett pressmeddelande:

"Statistiken bekräftar att prisutvecklingen på villor saktat in sedan juni. Vi välkomnar det lugnare tempot för att ge både köpare och säljare mer tid att tänka efter vid en bostadsförsäljning som är en av de största affärerna man gör i livet".

Det finns dock en del kommuner som gått i motsatt riktning, framförallt småländska Hultsfred där priserna har stigit 19 procent under perioden. Bland övriga vinnare märks Falköpings (13 procent) och Lidköpings kommun (12 procent).

TT

Annons
Annons
Annons
Annons