Annons
Nyheter

IMF och Argentina gör upp om stödprogram

Argentina och Internationella valutafonden (IMF) har gjort upp om ett treårigt stödprogram till det krisdrabbade landet med nödlån på 50 miljarder dollar. Lånen kommer vara villkorade av omstridda budgetåtstramningar.(TT)
Publicerad 8 juni 2018

Argentina och Internationella valutafonden (IMF) har gjort upp om ett treårigt stödprogram till det krisdrabbade landet med nödlån på 50 miljarder dollar. Lånen kommer vara villkorade av omstridda budgetåtstramningar.

IMF-lån är omstritt i Argentina, där många anklagar IMF för att med reformkrav ha varit med och bäddat för landets statsfinansiella kollaps 2001-2002.

Annons

Argentinas president Mauricio Macri vände sig till IMF och bad om hjälp i början av maj, sedan landets valuta rasat i en våg av spekulation mot det ekonomiskt pressade landet.

Stödprogrammet ska godkännas av IMF:s styrelse, vilket väntas ske på ett möte den 20 juni. Sedan kan det bli aktuellt för Argentina att plocka ut nödlån, vars räntor kommer variera mellan 1,96 och 4,96 procent beroende på hur mycket av Argentina väljer att låna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons