Annons
Nyheter

Insidermisstänkt släpps på fri fot

Spelbolaget Cherrys nyligen sparkade vd Anders Holmgren har försatts på fri fot av åklagaren. Brottsmisstankarna kvarstår dock.(TT)
Publicerad 5 juni 2018

Anders Holmgren är på sannolika skäl misstänkt för grovt insiderbrott och nu fortsätter utredningen av beslag och förhör som Ekobrottsmyndigheten hållit, enligt Niklas Ahlgren på myndighetens pressavdelning.

””

Anders Holmgren häktades av Stockholms tingsrätt den 24 maj. Han har fram till nu varit frihetsberövad, då chefsåklagare Thomas Langrot på Ekobrottsmyndigheten befarar att han ska undanröja bevis om han försätts på fri fot.

Annons

Holmgren nekar till brott, enligt hans advokat Mikael Westerlund, men kan inte säga mer än så eftersom han belagts med yppandeförbud.

””

Styrelsen i Cherry, med cirka 1 400 anställda, har efter häktningsbeslutet sparkat Anders Holmgren med omedelbar verkan.

Misstankarna om grovt insiderbrott härrör från köp av Cherry-aktier som Anders Holmgren gjorde 23-27 mars i år, inför det att Cherry den 13 april meddelade att bolaget gick betydligt bättre än väntat.

Enligt medieuppgifter ska Holmgrens omstridda aktieköp ha uppgått till tolv miljoner kronor och efter det positiva beskedet några veckor efter transaktionerna lyfte aktien i bolaget markant.

Rättad: Det är åklagaren som har tagit beslutet att släppa Anders Holmgren ur häktet, vilket inte framgick av en tidigare version av texten.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons