Annons
Nyheter

Köpa bostad - ett stressmoment

Stressad inför ett kommande bostadsköp? Då är du långtifrån ensam. Tre av tio säger sig upplevt att bostadsköpet var stressande enligt en undersökning som Fastighetsbyrån gjort. I Stockholm, där bostadspriserna också är högst i landet, uppger 46 procent att de förknippade köpet med stress.(TT)
Publicerad 5 juni 2017

I Stockholm, där bostadspriserna också är högst i landet, uppger 46 procent att de förknippade köpet med stress. Samtidigt säger dock 31 procent i riket och 30 procent i Stockholm att de upplevt bostadsköpet som något enkelt och glädjefyllt.

"Lågt utbud har lett till att mycket säljs innan ordinarie visning. För att inte gå miste om chansen att köpa måste spekulanter ofta vara på hugget och ta mycket snabba beslut. På flera sätt är det en olycklig utveckling som givetvis kan skapa en stress hos spekulanter", säger Johan Vesterberg, presschef på Fastighetsbyrån, i ett pressmeddelande.

Annons

På frågan hur ofta man tittar på bostadsannonser svarar nästan 35 procent varannan månad eller mera sällan. Blott fem procent uppger varje dag.

Undersökningen genomfördes av Reagera marknadsanalys och totalt 1 003 personer deltog i undersökningen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons