Annons
Nyheter

M och L nobbar ny jobbuppgörelse

Liberalerna och Moderaterna sågar förslaget om etableringsanställningar som arbetsmarknadens parter kommit överens om, skriver Dagens industri. Svenskt Näringsliv och en majoritet av LO-förbunden kom överens om förslaget förra veckan som riktar sig till nyanlända och långtidsarbetslösa.(TT)
Publicerad 3 december 2017

Svenskt Näringsliv och en majoritet av LO-förbunden kom överens om förslaget förra veckan som riktar sig till nyanlända och långtidsarbetslösa.

Jobbet är tänkt att ge den anställda en lön på omkring 19 000 kronor i månaden (beroende på avtalsområde). Arbetsgivaren betalar 8 000, staten resten.

Annons

"Låt oss säga som det är. Vi tror inte på den", skriver liberalernas partiledare Jan Björklund och partiets ekonomisk-politiska talesperson Mats Persson på Di Debatt.

L-politikerna kräver bland annat att alla arbetsgivare måste omfattas av anställningsformen, såsom bemanningsföretag och företag som inte har kollektivavtal.

Även Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson säger till Dagens industri att hon är kritisk till konstruktionen.

””

Enligt henne behövs en helt ny anställningsform. Hon lyfter förslaget om inträdesjobb, som ger unga och nyanlända 70 procent av ingångslönen, utan några subventioner.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons