Annons
Nyheter

Många positiva till sjunkande bopriser

Sjunkande bopriser - och säljpanik? Kanske för en del, men många svenskar ser positivt på prisfallet på bostadsmarknaden, enligt en undersökning. - Det är en fördel för konsumenten att kunna göra affärer i lugnare tempo, säger Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån.(TT)
Publicerad 9 mars 2018

De senaste tre månaderna har priserna på bostadsrätter sjunkit med 6,3 procent och villapriserna med 3,3 procent, enligt siffror från Svensk Mäklarstatistik. Prisfallet skapar oro hos dem som är i färd med att sälja - men många svenskar är samtidigt positiva till nedgången.

Positivt

Annons

En undersökning från Fastighetsbyrån visar att 36 procent av drygt 1 000 tillfrågade ser positivt på prisnedgångarna. Som motivering anges att det då blir billigare att köpa sin första bostad, eller att det blir billigare att köpa en ny.

””

Bra för konsumenten

Johan Engström säger att marknaden nu kommit in i ett lugnare läge, och att köpen kan göras med mer eftertanke.

””

31 procent svarar samtidigt att utvecklingen är negativ eftersom den leder till lägre vinst vid eventuell försäljning, och mindre kontantinsats att lägga vid nästa bostadsköp. 34 procent svarar att de inte bryr sig om prisutvecklingen på bostäder.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons