Annons
Nyheter

Nytt grekiskt förslag sågas

Det senaste i raden av grekiska reformförslag duger inte. Det säger EU-källor inför ännu ett toppmöte om landets akuta finansiella kris. - Det som har lämnats in räcker inte för att röra processen framåt, säger en källa till Reuters.(TT)
Publicerad 9 juni 2015
Det senaste i raden av grekiska reformförslag duger inte. Det säger EU-källor inför ännu ett toppmöte om landets akuta finansiella kris. - Det som har lämnats in räcker inte för att röra processen framåt, säger en källa till Reuters. Förslagen från Aten
””

Förslagen från Aten har lämnats till såväl EU-kommissionen som ECB och Internationella valutafonden (IMF).

””

Diskuterat förlängning

Annons

Samtidigt rapporterar tidningen The Wall Street Journal att Grekland och långivarna sedan förra veckan har diskuterat en förlängning av ett befintligt stödprogram, som löper ut i slutet av juni, till mars 2016.

””

Förslaget ska ha presenterats förra veckan av EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker. Men hittills har det avvisats då Greklands regering, med vänsterledaren Alexis Tsipras som premiärminister, inte vill gå med på de privatiseringar, skatte- och pensionsreformer som EU, euroländerna och IMF kräver för att betala ut nödlån.

Alexis Tsipras ska på onsdag träffa Frankrikes president Francois Holland och Tysklands förbundskansler Angela Merkel i Bryssel för att försöka hitta en förhandlingslösning.

Varnar för kostnaderna

Utan nya nödlån befaras det konkursmässiga eurolandet Grekland inom kort tvingas ställa in betalningarna, vilket i sin tur kan leda till en finansiell kollaps och i förlängningen ett grekiskt utträde ur eurozonen.

Den grekiske premiärministern varnar likt många andra för konsekvenserna av ett sådant scenario.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons