Annons
Nyheter

Nytt IMF-larm om Brexit-effekter

Internationella valutafonden (IMF) varnar åter för följderna av om britterna röstar för ett EU-utträde, ett så kallat Brexit, den 23 juni. IMF:s ekonomer tror det kan skapas en ond cirkel av svagare tillväxt, börsfall och prisfall på den brittiska fastighetsmarknaden.(TT)
Publicerad 13 maj 2016

Internationella valutafonden (IMF) varnar åter för följderna av om britterna röstar för ett EU-utträde, ett så kallat Brexit, den 23 juni. IMF:s ekonomer tror det kan skapas en ond cirkel av svagare tillväxt, börsfall och prisfall på den brittiska fastighetsmarknaden.

"En röst för utträde skulle ge upphov till en utdragen period av stor osäkerhet, som leder till turbulens på finansmarknaden och slår mot produktionen", skriver IMF i en färsk årsrapport om den brittiska ekonomin.

Annons

I april varnade IMF för att Brexit skulle kunna få konsekvenser för den regionala och globala ekonomin, en varning som upprepas av fondens ekonomer i fredagens rapport.

Enligt fonden finns det ett mått av osäkerhet i bedömningen då det saknas liknande exempel att jämföra med. Men att det väntas bli en negativ effekt står klart, enligt IMF.

"Och det kan bli allvarligt."

TT

Annons
Annons
Annons
Annons