Annons
Nyheter

Oljepriset sjunker för tredje dagen i rad

Världsmarknadspriset på olja sjunker. Det innebär tre handelsdagar i rad med lägre oljepris. Nedgången följer på det att USA:s kommersiella lager av råolja ökade med 3,8 miljoner fat förra veckan, nästan en miljon fat mer än väntat.(TT)
Publicerad 2 augusti 2018

Världsmarknadspriset på olja sjunker. Det innebär tre handelsdagar i rad med lägre oljepris.

Nedgången följer på det att USA:s kommersiella lager av råolja ökade med 3,8 miljoner fat förra veckan, nästan en miljon fat mer än väntat. Därtill kommer ökad oljeproduktion från stora producenter som Saudiarabien, Ryssland och Kuwait.

Annons

Ett terminskontrakt för leverans av Brentolja nästa månad backar 0,6 procent till strax under 72 dollar per fat och närmar sig därmed den lägsta nivån sedan april.

Den ökade produktionen av olja från Ryssland och ledande producenter i oljekartellen Opec följer på det att USA flaggat för sanktioner mot länder som köper olja av Iran. Någon betydande minskning av Irans oljeproduktion har dock ännu inte påbörjats.

En annan faktor som trycker ned oljepriset är tullbråket mellan Trumpregeringen och omvärlden, som många räknar med minskar efterfrågan framöver.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons