Annons
Nyheter

Oljepriset sjunker inför Opec-beslut

Världsmarknadspriset på råolja sjunker. Investerare ser en ökad risk för att oljekartellen Opec ökar produktionen av råolja samtidigt som USA:s produktion närmar sig nya rekordnivåer.(TT)
Publicerad 5 juni 2018

Ett terminskontrakt för leverans av så kallad Brentolja nästa månad faller 1,2 procent till 74:41 dollar per fat, den lägsta nivån på en månad.

Företrädare för oljeländerna i Opec träffas i Wien den 22 juni för att fatta beslut om framtida produktionskvoter. Sedan tidigare samarbetar även Ryssland med Opec-länderna om ett produktionstak, men allt fler räknar nu med att det till följd av USA-sanktioner mot Iran och produktionsproblem i Venezuela kan bli en uppgörelse om slopade kvoter.

Annons

Samtidigt rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg med hänvisning till källor att Trumpregeringen bakom kulisserna har bett Saudiarabien och vissa andra Opec-länder att öka oljeproduktionen.

Bensinpriset i USA har lyft till de högsta nivåerna på tre år, vilket fått president Donald Trump att klaga på Opecländernas produktionstak i inlägg på det sociala nätverket Twitter.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons