Annons
Nyheter

"Spelkonsoler står starkare än någonsin"

Spelkonsoler är fortfarande populära. Under den pågående spelmässan E3 i Los Angeles berättade Microsoft om höstens lansering av IT-jättens nya XBox One X. - Konsolerna står nog starkare än någonsin, säger Per Strömbäck, talesperson på branschföreningen Dataspelsbranschen.(TT)
Publicerad 12 juni 2017
””

Integrerar ny teknik

Enligt Strömbäck beror överlevnaden på att konsoltillverkarna är bra på att integrera nya tekniska framsteg, och göra dessa tillgängliga för en bred publik genom att priset för den nya tekniken ofta blir lägre i konsolerna.

Annons

TT: Hur ser konkurrensen ut?

””

Den nya konsolen som Microsoft lanserar globalt den 7 november beskrivs som den mest kraftfulla hittills. Och det lär behövas, eftersom priset ser ut att bli högre än konkurrenten Sonys Playstation 4. I USA är priset för XBox One X satt till 499 dollar (4 500 kronor), och även om internationella priser inte är klara innebär det att den blir dyr.

Skräddarsydda för One X

Vid presentationen visades också 42 kommande spel upp. 22 av dessa kommer att vara skräddarsydda för den avancerade One X, som under utvecklingen gick under kodnamnet Project Scorpio.

Konsolen blir viktig för Microsoft, vars tidigare Xbox One inte har någon chans mot PS4. Sonys konsol är numera det japanska företagets största vinstkälla, och säljer dubbelt så bra som Xbox One.

””

Sony presenterar också nyheter på E3, natten till tisdagen svensk tid.

"Ljus framtid"

Den tredje stora konkurrenten heter Nintendo Switch, som lanserades tidigare i år. Även den är så populär att tillverkningen inte hänger med efterfrågan. Switch ligger i samma prisklass som väntas för One X, alltså minst en tusenlapp högre än PS4.

TT: Hur ser framtiden för konsolerna?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons