Annons
Nyheter

Opecs oljeproduktion steg i maj

Utbudet på oljemarknaden från Opecländerna steg i maj, i spåren av ökad produktion från medlemsländerna Nigeria och Libyen, skriver Financial Times. Senast i maj bestämde oljekartellen och andra oljeproducenter att minska det globala oljeutbudet under de kommande månaderna.(TT)
Publicerad 13 juni 2017

Utbudet på oljemarknaden från Opecländerna steg i maj, i spåren av ökad produktion från medlemsländerna Nigeria och Libyen, skriver Financial Times.

Senast i maj bestämde oljekartellen och andra oljeproducenter att minska det globala oljeutbudet under de kommande månaderna.

Annons

Men Nigeria och Libyen har undantagits från bestämmelserna eftersom deras export har sjunkit efter strider och sabotage mot anläggningar.

De båda ländernas produktion är alltjämt känslig för politisk instabilitet, men i maj ökade deras sammantagna produktion med över 350 000 fat per dag. Det motsvarar en fjärdedel av de utlovade produktionsminskningsvolymerna.

Ett fat Nordsjöolja (Brent) kostar 48:18 dollar, 0,1 procent lägre jämfört med gårdagen. Ett fat USA-olja (WTI) kostar 45:91 dollar, 0,3 procent lägre än handelsdagen innan

TT

Annons
Annons
Annons
Annons