Annons
Nyheter

Personaluthyrarna oroas av jobbskatt

Trots en bättre konjunktur har personaluthyrarna blivit försiktigare. Orsaken är enligt branschen den slopade skatterabatten på ungdomar. Bemanningsbranschen förväntar sig en svagare efterfrågan under tredje kvartalet än under det gångna, visar bemanningsindikatorn för tredje kvartalet.(TT)
Publicerad 14 augusti 2015

Bemanningsbranschen förväntar sig en svagare efterfrågan under tredje kvartalet än under det gångna, visar bemanningsindikatorn för tredje kvartalet.

Manpowerchefen Lars Forseth, som också är ordförande för branschorganisationen, tror att det hänger samman med de ändrade spelreglerna - att det blir dyrare att anställa unga när arbetsgivaravgiften höjs, vilket påverkar kunderna och bemanningsföretagen.

””
Annons

Siffrorna talar sitt tydliga språk, anser han. Inför andra kvartalet trodde 55 procent av de tillfrågade bemanningsföretagen på ökad efterfrågan. Den siffran har nu sjunkit till 30 procent. Åtta procent trodde på sämre efterfrågan. Nu räknar 38 procent med en sämre efterfrågan på uthyrarnas tjänster.

De förändrade skattereglerna är den enda rimliga förklaringen till pessimismen eftersom ekonomin i övrigt har stärkts, enligt Forseth.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons