Annons
Nyheter

Rapport: Stor risk för barnarbete åt H&M

Det finns mycket stora risker för att klädtillverkaren H&M bryter mot FN-principer kring miljö och mänskliga rättigheter, visar en rapport som en av storägarna har beställt. Främst gäller det barnarbete, enligt Svenska Dagbladet som har tagit del av rapporten.(TT)
Publicerad 9 mars 2018

Det finns mycket stora risker för att klädtillverkaren H&M bryter mot FN-principer kring miljö och mänskliga rättigheter, visar en rapport som en av storägarna har beställt. Främst gäller det barnarbete, enligt Svenska Dagbladet som har tagit del av rapporten.

Rapporten har tagits fram av analysbolaget Reprisk i Zürich och bygger på analyser av incidenter inom hållbarhetsområdet under de senaste tio åren. Särskilt inom områdena barnarbete och rätten till att organisera sig fackligt har riskerna ökat, enligt rapporten.

””
Annons

H&M:s affärsmodell med underleverantörer och långa värdekedjor är en faktor som ökar riskerna. En annan är att tillverkning flyttats till högriskländer som Kambodja och Bangladesh. Företaget bör förbättra arbetsförhållandena där, påpekar rapporten.

H&M kommenterar via sin globala pressavdelning att man ser den faktiska risken för barnarbete som ytterst liten, och att man har vidtagit åtgärder vad gäller bland annat löner och miljö.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons