Annons
Nyheter

Regering och opposition i bosamtal

Regeringen och oppositionen inleder i dag samtal om bostadspolitiken. Målet är att öka bostadsbyggandet och allt från ränteavdragens storlek, byggsubventioner, hyror och skatter kan hamna på bordet.(TT)
Publicerad 1 februari 2016

Det är finansminister Magdalena Andersson (S) och bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) som tar emot de borgerliga partiernas och Vänsterpartiets företrädare på finansdepartementet. Sverigedemokraterna har inte bjudits in.

"Bygga Sverige vidare"

Annons

Kaplan har inför samtalen sagt att han inte vill spekulera om var hindren finns eller vilket som kan bli lättast att enas om. Men han tror att det är lättare nu är tidigare.

””
””

Men Moderaternas ekonomiskpolitiske talesperson Ulf Kristersson har inte allt för höga förväntningar på det första mötet.

””

Vill se skatteöversyn

En fråga som kommer att diskuteras är minskningar av ränteavdragen, något Moderaterna är skeptiska till.

””

Liberalernas talesperson Erik Ullenhag hoppas på förändringar.

””

Centerpartiets ekonomisk-politiske talesperson Emil Källström säger att hans parti vill se en bred skatteöversyn, regelförenklingar och radikal förändring av systemet för hyressättning.

Vill se reform

””
””

Caroline Szyber, som representerar Kristdemokraterna i samtalen, säger att hon vill se en ganska omfattande reform av bostadspolitiken.

Vänsterpartiets fokus är att få upp bostadsbyggandet, säger Nooshi Dadgostar.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons