Annons
Nyheter

Rejält lyft för Saab

Försvarskoncernen Saab redovisar ett rejält vinstlyft för fjärde kvartalet. Förhoppningarna om att sälja Gripenflygplan till Indien lever också i högsta grad, enligt vd Håkan Buskhe.(TT)
Publicerad 10 februari 2016

Saabs vinst före skatt är på 1 336 miljoner kronor för fjärde kvartalet, vilket ska jämföras med en vinst på 740 miljoner kronor för motsvarande period 2014.

Glädjande siffror självklart för vd:n Håkan Buskhe som framhåller en orderstock på historisk nivå, däribland Gripen-flygplan till Brasilien, ubåten A26 till Sverige samt luftburet övervakningssystem till Förenade Arabemiraten.

””
””
Annons

På väg till Indien

Håkan Buskhe åker i helgen precis som en rad andra svenska näringslivspersonligheter och statsminister Stefan Löfven till Bombay, Indien, för att närvara vid näringslivsmässan "Make in India". För Saab är närvaron ytterst viktig. Försvarsminister Peter Hultqvist sade nyligen i en intervju med Bloomberg att Sverige och Indien befinner sig i kontakt med varandra om Gripen. Även fast Indien valde att beställa franska Rafale-stridsplan, en konkurrent till Gripen, ser Saabs vd tydliga möjligheter:

””

Vad mer kan ni mer erbjuda Indien?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons