Annons
Nyheter

Securitas sparkade utpekade turkiska vakter

Säkerhetsjätten Securitas avskedade drygt 300 personer i Turkiet hösten 2016. Anledningen var att de tillhörde en fackförening som förbjöds av den turkiska staten för att ha kopplingar till Gülenrörelsen, som av Turkiet utpekas som ansvarig för kuppförsöket, rapporterar SR Ekot.(TT)
Publicerad 5 juni 2018

Säkerhetsjätten Securitas avskedade drygt 300 personer i Turkiet hösten 2016. Anledningen var att de tillhörde en fackförening som förbjöds av den turkiska staten för att ha kopplingar till Gülenrörelsen, som av Turkiet utpekas som ansvarig för kuppförsöket, rapporterar SR Ekot.

"Vi är medvetna om att personer som tillhör en terroristorganisation hotar nationens odelbara enhet", skrev Securitas i ett pressmeddelande enligt Ekot.

Annons

Securitas finanschef Bart Adam säger att bolaget var tvunget att sparka arbetarna eftersom de förlorade sina licenser i samband med att fackföreningen förbjöds. Företaget undersökte inte om anklagelserna stämde.

Han ångrar det hårda språk som använts.

””

Turkiska myndigheter har totalt gripit omkring 160 000 personer och avskedat ungefär lika många offentliganställda sedan kuppförsöket, enligt FN:s bedömning.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons