Annons
Nyheter

Soini: Finland kan stå utanför

Utrikesminister Timo Soini säger att Finland mycket väl kan komma att stå utanför ett eventuellt tredje räddningspaket till Grekland. - Vi har verkligen slut på tålamod. Vår regering har en mycket stram politik angående detta.(TT)
Publicerad 8 augusti 2015
””

Soini pekar nu på klausulen om att ett nytt låne- och räddningspaket kan antas utan full enighet om stabiliteten bedöms vara i riskzonen.

Finland är bland eurozonens hårdaste länder gentemot Aten och Soini är ordförande i det EU-kritiska partiet Sannfinländarna, som kom in i regeringen i maj.

Annons

I juli stödde Finland ett tyskt förslag om ett tillfälligt grekiskt utträde ur eurozonen i fem år. Finland gick dock med på att förhandlingarna om ett nytt paket kan fortsätta.

Vid Sannfinländarnas partidag på lördagen omvaldes Soini, som suttit som partiordförande sedan 1997, för ytterligare två år. Inga överraskningar syntes i valet av partiledning. Försvarsminister Jussi Niinistö återvaldes som vice ordförande medan social- och hälsovårdsminister Hanna Mäntylä blev andra vice ordförande.

Tredje vice ordförande blev Sebastian Tynkkynen, ordförande i ungdomsorganisationen Suomalaiset Nuoret.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons