Annons
Nyheter

Sommarhettan slog mot dagligvaruhandeln

Handlarnas framtidsförväntningar sjönk under augusti månad, enligt Svensk Handels handelsbarometer. I de fysiska butikerna minskade förväntningarna med -3,1 enheter till 95,2. Dagligvaruhandeln tog ett ytterligare större steg och minskade med -6,4 enheter till 97,3 från förra månaden.(TT)
Publicerad 15 augusti 2018

Handlarnas framtidsförväntningar sjönk under augusti månad, enligt Svensk Handels handelsbarometer. I de fysiska butikerna minskade förväntningarna med -3,1 enheter till 95,2. Dagligvaruhandeln tog ett ytterligare större steg och minskade med -6,4 enheter till 97,3 från förra månaden. En bakomliggande orsak tros vara extremhettan.

"En varm sommar brukar gynna dagligvaruhandeln, men när den rekordheta sommaren ledde till eldningsförbud var det också slutgrillat för konsumenterna. Även om eldningsförbudet var högst nödvändigt bidrog det till en viss nedgång i dagligvaruhandeln", säger Karin Johansson, vd på Svensk Handel i ett pressmeddelande.

Annons

Även framtidstron bland e-handlarna minskar och föll med -1,9 enheter till 108,3. Trots det anses digitaliseringstrenden hetare än någonsin.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons