Annons
Nyheter

Stockholmskontor - näst högst hyra i Europa

Kontor i premiumsegmentet i Stockholm har de näst högsta hyrorna i Europa, enligt en studie från fastighetsrådgivaren JLL. Ur ett globalt perspektiv ligger de på 20:e plats, skriver Dagens Industri.(TT)
Publicerad 4 december 2017

Kontor i premiumsegmentet i Stockholm har de näst högsta hyrorna i Europa, enligt en studie från fastighetsrådgivaren JLL. Ur ett globalt perspektiv ligger de på 20:e plats, skriver Dagens Industri.

I studien har hyreskostnaderna i de finaste kontorsbyggnaderna, på de mest attraktiva lägena, på världens 54 största kontorsmarknader jämförts. Efterfrågan är hög världen över och antalet lediga lokaler är litet varpå hyrorna stiger.

Annons

"Stockholm hamnar på 20:e plats globalt, med topphyror på kontorsmarknaden på över 8 000 kronor per kvadratmeter. I Europa är det bara London som kan uppvisa högre premiumhyror. Premiumhyrorna i exempelvis Berlin, Amsterdam och Bryssel är bara kring hälften av Stockholmsnivån", skriver Tor Borg, nordisk analyschef på JLL, till Di.

Centrala Hongkong toppar listan med hyror på uppemot 29 000 kronor per kvadratmeter. Följt av Midtown i New York och Londons West End, med knappt två tredjedelar av hyrorna i centrala Hongkong.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons